Tydzień: 5-9 luty 2018 r.

Śniadanie

herbata owocowa,

makaron z mlekiem

pieczywo razowe 

parówka

świeży ogórek

Obiad

zupa koperkowa z kaszą

 kotlet mielony z

cukinią i sosem

buraczek gotowany-talarki

sok naturalny

Podwieczorek

smoothie zielone

chrupki kukurydziane

woda

Kolacja

kanapka z wędliną

owoc, woda

Śniadanie

herbata z melisy, mleko

pieczywo mieszane

dżem agrestowy z kiwi,

żółty ser

Obiad

zupa pomidorowy z ryżem

placki ziemniaczane

mus jabłkowy

herbata ziołowa

Podwieczorek

kostka cytrynowa

herbata

owoc

Kolacja

kanapka z dżemem

pomidor

herbata

Śniadanie

kakao,  herbata Lipton,

pieczywo razowe i mieszane,

szynka drobiowa

biały ser ze szczypiorkiem

pomidor koktajlowy

Obiad

kapuśniak

kurczak słoneczny z curry

ryż, woda, owoc

Podwieczorek

jogurt naturalny z owocami

paluszki, woda

Kolacja

kanapka z żółtym serem, 

herbata z miodem

 

Śniadanie

zupa mleczna zaciągana

pieczywo pełnoziarniste

kanapka z szynką

sałata rzodkiewka

Obiad

zupa z pulpecikami

z soczewicy

polędwiczki wieprzowe z warzywami

kasza kus-kus

kompot

Podwieczorek

pączki, Inka

mix błonnik, owoc

Kolacja

kanapka z wędliną

ogórek 

herbata

Śniadanie

dzieci samodzielnie komponują kanapki

kakao, herbata rumiankowa

łosoś, rukola, jajko

dżem truskawkowy

papryka

żółty ser, ogórek świeży

Obiad

zupa szczawiowa

ryba smażona

ziemniaki z koperkiem

surówka z kiszonego ogórka 

owoc lemoniada

Podwieczorek

krążki ryżowe 

owoc, sok owocowy

Kolacja

 chleb z serkiem

kanapkowym

pomidor

herbata

⊕ = wyrób własny
kanapka zawsze z masłem naturalnym, kakao naturalne, wędliny z Niewieścina
dżemy – 100% owoców
lemoniada = woda + miód + cytryna + melisa lub mięta,
jogurt = jogurt naturalny + miksowane owoce lub czekolada gorzka,