Tydzień: 18-22. 11. 2019

Śniadanie

Chleb pszenno-żytni, słonecznikowy 1 z masłem 7,

polędwica sopocka, serek śmietankowy z ziołami 7,

sałata lodowa, mleko 7, herbata ziołowa

Obiad

Dzupa z czerwonej soczewicy z pomidorami 1,7,9 13,

ryż brązowy, pieczona pierś kurczaka 1,7

surówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem,

marchewką i kukurydzą, woda z cytryną

Podwieczorek

koktajl mleczno-malinowy 7,

pieczywo chrupkie typu Wasa 1

Kolacja

Dzień Niepodległości

Śniadanie

samodzielne śniadanie Biedronki i Pszczółki

chleb graham 1 z masłem 7, twarożek wiejski ze świeżym ogórkiem,

papryka żółta, kawa zbożowa na mleku 1,6,7, herbata owocowa

Obiad

zupa dyniowa z pestkami dyni 1,7,9,

duszona polędwica z tymiankiem,

kasza pęczak 1, buraczek gotowany

Podwieczorek

ciasto marchewkowe, 1,7

kakao 1,6,7

Kolacja

kanapka z żółtym serem, pomidor, woda

Śniadanie

bułki wieloziarniste 1,

pasta z tuńczyka 4 ze szczypiorkiem,

ser żółty 7, papryka czerwona,

herbata ziołowa, mleko 7

Obiad

zupa jarzynowa z kaszą kus-kus 1,7,9,

jajko w sosie musztardowym 3,10,

fasolka szparagowa 13, ziemniaki

kompot wiśniowy bez cukru

Podwieczorek

mleko czekoladowe 1,7,

chrupki kukurydziane 1,

kalarepa

Kolacja

kanapka z wędliną,

ogórek świeży, herbata

 

Śniadanie

chleb pszenno-żytni 1, masło 7,

dżem truskawkowy, pomidor,

pasta z makreli 4

Obiad

zupa kalafiorowa,

placki ziemniaczane 1,

surówka z selera 9, marchwi i rodzynek

Podwieczorek

biszkopty 1, kawa Inka 1,6, z mlekem 7,

rzodkiew, orzech włoski

Kolacja

kanapka z jajkiem i szczypiorkiem

Śniadanie

płatki owsiane na mleku 1,7,

pieczywo pełnoziarniste 1, masło 7,

jajko 3, sałata, herbata rooibos

Obiad

zupa fasolowa 13 z ziemniakami,

pieczony dorsz w ziołach 4,

ryż, surówka z kapusty pekińskiej z papryką,

kiszonym ogórkiem, porem i jabłkiem

Podwieczorek

budyń z malinami 1,7

Kolacja

-kanapka z twarożkiem, ogórek kiszony, woda

⊕ = wyrób własny
kanapka zawsze z masłem naturalnym, kakao naturalne, wędliny z Niewieścina
dżemy – 100% owoców
lemoniada = woda + miód + cytryna + melisa lub mięta,
jogurt = jogurt naturalny + miksowane owoce lub czekolada gorzka,

Alergeny

Na podstawie załącznika II Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego nr: 1169/2011 z dnia 11.10.2011

  1. GLUTEN
  2. SKORUPIAKI i produkty pochodne
  3. JAJA i produkty pochodne
  4. RYBY i produkty pochodne
  5. ORZESZKI ZIEMNE (archaidowe) i produkty pochodne
  6. SOJA i produkty pochodne
  7. MLEKO i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
  8. 8. ORZECHY
  9. 9. SELER i produkty pochodne
  10. 10. GORCZYCA i produkty pochodne
  11. 11. NASIONA SEZAMU i produkty pochodne
  12. 12. DWUTLENEK SIARKI
  13. 13. ŁUBIN i produkty pochodne
  14. 14. MIĘCZAKI i produkty pochodne

Śladowe ilości glutenu, orzecha, gorczycy, selera mogą znajdować się w różnych produktach np. w: bakaliach, wędlinach, mrożonkach, mąkach, kaszach, przyprawach, soli. Zgodnie z informacjami zamieszczonymi na opakowaniu produktu.

Dodatkowe informacje dotyczące posiłków

  • ciasta, jogurt owocowy, lemoniada, budyń, kisiel, pasty – wyrób własny
  • lemoniada = woda + miód + cytryna + zioła
  • masło, kakao – naturalne
  • wędliny – z Niewieścina
  • pieczywo – Spółdzielnia Rolniczo-Handlowa „Rolnik”
  • dżem – 100% owoców