Tydzień: 9-13.04. 2018 r.
Śniadanie
mleko, herbata ziołowa,
pieczywo mieszane,
parówka,
świeży ogórek
Obiad
krupnik
spaghetti bologneze
sałata lodowa z cytryną
woda, owoc
Podwieczorek
herbatniki, kawa Inka, owoc
Kolacja
kanapka z wędliną
owoc, woda
Śniadanie
zupa mleczna z makaronem,
herbata, bułka,
żółty ser, szynka,
pomidor
Obiad
zupa ryżanka, zapiekanka chłopska, surówka z kiszonego ogórka,
kompot, owoc
Podwieczorek
kaszka z sokiem malinowym,
mix błonnik z nasionami,
woda, owoc
Kolacja
kanapka z dżemem
pomidor
herbata
Śniadanie
kakao, herbata z imbirem i miodem,
pieczywo razowe, gzik,
dżem truskawkowy
Obiad
zupa z warzyw strączkowych,
kasza gryczana,
karkówka w sosie własnym,
surówka z selera, owoc,
sok naturalny
Podwieczorek
jogurt bananowy,
chrupki kukurydziane
marchewka, woda
Kolacja
kanapka z żółtym serem,
herbata z miodem
Śniadanie
zupa mleczna zaciągana,
herbata z cytryną,
kanapka wiosenna
Obiad
zupa pieczarkowa,
makaron z twarogiem i
sosem owocowym, lemoniada
Podwieczorek
ciasto domowe,
herbata, owoc
Kolacja
kanapka z wędliną
ogórek
herbata
Śniadanie
dzieci samodzielnie komponują kanapki
mleko,herbata ziołowa,
jajko gotowane,
sos jogurtowy ze szczypiorkiem
pomidor
Obiad
zupa porowo-pomidorowa
ryba smażona, ziemniaki
kiszona kapusta
woda z sokiem
Podwieczorek
sezamki,
mix błonnik z orzechami
kalarepa
woda
Kolacja
chleb z serkiem
kanapkowym
pomidor
herbata