Tydzień: 19-23 sierpnia 2019

Śniadanie

kakao, herbata owocowa,

kanapka z pieczywa razowego z

sałatą i szynką z indyka,

dżem malinowy

Obiad

zupa koperkowa z kaszą,

grillowane uda z kurczaka,

ziemniaki gotowane,

surówka z sezonowych warzyw,

sok, owoc

zupa z ciecierzycy,

jaglanka z jabłkami

Podwieczorek

koktajl owocowy, sezamki

Kolacja

Śniadanie

zupa owsianka,

herbata z melisy,

pieczywo razowe,

ser biały ze szczypiorkiem,

żółty ser papryka

Obiad

zupa barszcz ukraiński,

racuchy, surówka z jabłka,

herbata, owoc

Podwieczorek

budyń czekoladowy,

woda owoc

Kolacja

Śniadanie

mleko, herbata z imbirem,

pieczywo kukurydziane,

parówki drobiowe, pomidor

Obiad

zupa z czerwonej soczewicy,

krokiety z kiszoną kapustą i pieczarką,

mix sałat z serem feta, woda, owoc

Podwieczorek

ciasto wypiek własny, woda owoc

Kolacja

 

Śniadanie

mleko, herbata owocowa,

kanapka z żółtym serem i pomidorem

Obiad

zupa serowa z grzankami,

karkówka, kasza perłowa,

gotowany buraczek z pestkami słonecznika,

sok, owoc

Podwieczorek

jogurt straciatella,

owoc, woda

Kolacja

Śniadanie

mleko, herbata ziołowa,

bułka pełnoziarnista,

jajecznica ze szczypiorkiem,

pasta z łososia

Obiad

zupa z włoskiej kapusty,

puree ziemniaczane, ryba smażona,

surówka z kalarepki i marchewki,

kompot, owoc

Podwieczorek

banany z galaretką, woda

Kolacja

⊕ = wyrób własny
kanapka zawsze z masłem naturalnym, kakao naturalne, wędliny z Niewieścina
dżemy – 100% owoców
lemoniada = woda + miód + cytryna + melisa lub mięta,
jogurt = jogurt naturalny + miksowane owoce lub czekolada gorzka,