Tydzień: 17-21.02.2020

Śniadanie

płatki owsiane na mleku 1,7 z rodzynkami, herbata owocowa, pieczywo mieszane 1, z masłem 7 i pomidorem, żółty ser

Obiad

zupa z czerwonej soczewicy 9, jaglanka na mleku kokosowym zapiekana z jabłkiem i cynamonem, pestki słonecznika

Podwieczorek

wafle 1,3 z miodem, owocowy shake 7

Kolacja

pieczywo graham 1,

masło 7, biały ser7,

szczypior, sałata lodowa,

herbata owocowa

Śniadanie

samodzielne śniadanie Biedronki i Pszczółki

kakao 7, herbata ziołowa, pieczywo mieszane 1, masło 7, pasta jajeczna 3 z szynką gotowaną, świeży ogórek

Obiad

zupa krem z selera 9 i zielonego groszku, pieczona pierś z indyka w ziołach, puree z pieczoną dynią, sałata z papryką, pomidorem, bazylią, woda z cytryną, suszona żurawina

Podwieczorek

popcorn, sok naturalny, kalarepa

Kolacja

kanapka z żółtym serem 1,7, pomidor, woda

Śniadanie

herbata miętowa, pieczywo graham 1, kanapki z masłem orzechowym i miodem posypane pestkami granatu, hummus z pomidorami

Obiad

zupa krem- barszcz, schab w miodzie, sos pieczeniowy 1, kasza jęczmienna 1, surówka z kapusty chińskiej pak-choi, kompot wieloowocowy z cynamonem

Podwieczorek

kisiel jabłkowy, dziecięce latte (kawa inka)

Kolacja

kanapka z wędliną,

ogórek świeży, herbata

 

Śniadanie

mleko 7, herbata rumiankowa, pieczywo mieszane 1 z masłem 7, serek wiejski 7, świeży ogórek, kiełbasa krakowska

Obiad

zupa rosolnik, chili con carne- makaron razowy 1 z sosem pomidorowym z kukurydzą i fasolą , surówka z kiszonego ogórka

Podwieczorek

pączki 1,3,7, herbata koperkowa, marchewka

Kolacja

kanapka z jajkiem i szczypiorkiem

Śniadanie

kakao, herbata z żurawiny, pieczywo razowe 1, z masłem 7, ser mozarella7, pasta z tuńczyka 4 ze szczypiorkiem i jajkiem

Obiad

zupa krem marchewkowy z prażoną cebulką, pieczona ryba, ziemniaki gotowane z koperkiem, marchewka, brokuł, kalafior, kompot malinowy

Podwieczorek

panna cotta 7 z sosem truskawkowym, woda

Kolacja

herbata ziołowa,

pieczywo razowe 1, z masłem 7,

jajko gotowane3, świeży ogórek

⊕ = wyrób własny
kanapka zawsze z masłem naturalnym, kakao naturalne, wędliny z Niewieścina
dżemy – 100% owoców
lemoniada = woda + miód + cytryna + melisa lub mięta,
jogurt = jogurt naturalny + miksowane owoce lub czekolada gorzka,

Alergeny

Na podstawie załącznika II Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego nr: 1169/2011 z dnia 11.10.2011

  1. GLUTEN
  2. SKORUPIAKI i produkty pochodne
  3. JAJA i produkty pochodne
  4. RYBY i produkty pochodne
  5. ORZESZKI ZIEMNE (archaidowe) i produkty pochodne
  6. SOJA i produkty pochodne
  7. MLEKO i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
  8. 8. ORZECHY
  9. 9. SELER i produkty pochodne
  10. 10. GORCZYCA i produkty pochodne
  11. 11. NASIONA SEZAMU i produkty pochodne
  12. 12. DWUTLENEK SIARKI
  13. 13. ŁUBIN i produkty pochodne
  14. 14. MIĘCZAKI i produkty pochodne

Śladowe ilości glutenu, orzecha, gorczycy, selera mogą znajdować się w różnych produktach np. w: bakaliach, wędlinach, mrożonkach, mąkach, kaszach, przyprawach, soli. Zgodnie z informacjami zamieszczonymi na opakowaniu produktu.

Dodatkowe informacje dotyczące posiłków

  • ciasta, jogurt owocowy, lemoniada, budyń, kisiel, pasty – wyrób własny
  • lemoniada = woda + miód + cytryna + zioła
  • masło, kakao – naturalne
  • wędliny – z Niewieścina
  • pieczywo – Spółdzielnia Rolniczo-Handlowa „Rolnik”
  • dżem – 100% owoców