Tydzień: 11-15 stycznia 2021r.

Śniadanie
Mleko7, herbata miętowa,

pieczywo razowe1,

dżem z czarnej porzeczki,

papryka

Obiad
Kapuśniak z kaszą jaglaną7,9,

placek ziemniaczany3,7 z musem jabłkowym,

herbata owocowa

Podwieczorek
Krążki ryżowe z miodem,

kawa inka z mlekiem7,

kalarepka

Kolacja
Kanapka z wędliną,

herbata,

sałata

Śniadanie

Kakao7, herbata ziołowa,

pieczywo mieszane1, masło7,

szynka gotowana z indyka,

kiszony ogórek

 

 

Obiad

Grochówka,

zapiekanka mięsno- warzywna kaszą gryczaną pod beszamelem1,7, woda z cytryną, rodzynki

 

Podwieczorek

Koktajl truskawkowo-bananowy,

paluszki

Kolacja

Kanapka z żółtym serem,

 pomidor

woda

Śniadanie

Zupa zacierka na mleku1,7,

herbata owocowa.

pieczywo mieszane1 z masłem orzechowym8 i miodem,

żółty ser7,

rzodkiewka

Obiad

Zupa na maślance7,

klops drobiowy gotowany w sosie pomidorowym,

puree ziemniaczane,

kapusta gotowana,

kompot

Podwieczorek

Wypiek własny zebra1,7 ,

herbata ziołowa,

jabłko

Kolacja

Kanapka z wędliną,

ogórek świeży,

herbata

 

Śniadanie

Mleko z miodem7,

herbata rumiankowa,

pieczywo graham1 zmasłem7,

pasta z jajka3 sera almette7 i szczypiorku,

pomidor

 

Obiad

Zupa z batatów i pora – krem,

chińszczyzna z ryżem,

sok naturalny

 

Podwieczorek

Chrupki kukurydziane,

herbata owocowa,

jabłko

Kolacja

Kanapka z jajkiem i szczypiorkiem,

woda

Śniadanie

Mleko zaciągane1,7,

herbata koperkowa,

pieczywo razowe1 z masłem7,

sałata, pomidor,

twaróg7 ze szczypiorkiem

 

Obiad

Zupa owocowa z makaronem1,

pizzerinki1,3,7 z łososiem, sos jogurtowy7,

mix sałat,

woda z cytryną

Podwieczorek

Baton musli1,

woda,

jabłko

Kolacja

Kanapka z twarożkiem,

ogórek kiszony,

woda

⊕ = wyrób własny
kanapka zawsze z masłem naturalnym, kakao naturalne, wędliny z Niewieścina
dżemy – 100% owoców
lemoniada = woda + miód + cytryna + melisa lub mięta,
jogurt = jogurt naturalny + miksowane owoce lub czekolada gorzka,

Alergeny

Na podstawie załącznika II Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego nr: 1169/2011 z dnia 11.10.2011

  1. GLUTEN
  2. SKORUPIAKI i produkty pochodne
  3. JAJA i produkty pochodne
  4. RYBY i produkty pochodne
  5. ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe) i produkty pochodne
  6. SOJA i produkty pochodne
  7. MLEKO i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
  8.  ORZECHY
  9.  SELER i produkty pochodne
  10.  GORCZYCA i produkty pochodne
  11.  NASIONA SEZAMU i produkty pochodne
  12.  DWUTLENEK SIARKI
  13.  ŁUBIN i produkty pochodne
  14.  MIĘCZAKI i produkty pochodne

Śladowe ilości glutenu, orzecha, gorczycy, selera mogą znajdować się w różnych produktach np. w: bakaliach, wędlinach, mrożonkach, mąkach, kaszach, przyprawach, soli. Zgodnie z informacjami zamieszczonymi na opakowaniu produktu.

Dodatkowe informacje dotyczące posiłków

  • ciasta, jogurt owocowy, lemoniada, budyń, kisiel, pasty – wyrób własny
  • lemoniada = woda + miód + cytryna + zioła
  • masło, kakao – naturalne
  • wędliny – z Niewieścina
  • pieczywo – „Mrówka-Trans” piekarnia Jacek Mrówczyński Gąsawa
  • dżem – 100% owoców