Tydzień: 9-13.04. 2018 r.

Śniadanie

mleko, herbata ziołowa, 

pieczywo mieszane,

parówka,

świeży ogórek

Obiad

krupnik

spaghetti bologneze

sałata lodowa z cytryną

woda, owoc

Podwieczorek

herbatniki, kawa Inka, owoc

Kolacja

kanapka z wędliną

owoc, woda

Śniadanie

zupa mleczna z makaronem,

herbata, bułka,

żółty ser, szynka,

pomidor

Obiad

zupa ryżanka, zapiekanka chłopska, surówka z kiszonego ogórka,

kompot, owoc

Podwieczorek

kaszka z sokiem malinowym,

mix błonnik z nasionami,

woda, owoc

Kolacja

kanapka z dżemem

pomidor

herbata

Śniadanie

kakao, herbata z imbirem i miodem,

pieczywo razowe, gzik,

dżem truskawkowy

Obiad

zupa z warzyw strączkowych,

kasza gryczana,

karkówka w sosie własnym,

surówka z selera, owoc,

sok naturalny

Podwieczorek

jogurt bananowy,

chrupki kukurydziane

marchewka, woda

Kolacja

kanapka z żółtym serem, 

herbata z miodem

 

Śniadanie

zupa mleczna zaciągana,

herbata z cytryną,

kanapka wiosenna

Obiad

zupa pieczarkowa,

makaron z twarogiem i

sosem owocowym, lemoniada

Podwieczorek

ciasto domowe,

herbata, owoc

Kolacja

kanapka z wędliną

ogórek 

herbata

Śniadanie

dzieci samodzielnie komponują kanapki

mleko,herbata ziołowa,

jajko gotowane,

sos jogurtowy ze szczypiorkiem

pomidor

Obiad

zupa porowo-pomidorowa

ryba smażona, ziemniaki

kiszona kapusta

woda z sokiem

Podwieczorek

sezamki,

mix błonnik z orzechami

kalarepa

woda

Kolacja

 chleb z serkiem

kanapkowym

pomidor

herbata

⊕ = wyrób własny
kanapka zawsze z masłem naturalnym, kakao naturalne, wędliny z Niewieścina
dżemy – 100% owoców
lemoniada = woda + miód + cytryna + melisa lub mięta,
jogurt = jogurt naturalny + miksowane owoce lub czekolada gorzka,