Tydzień: 17-19 czerwca 2019

Śniadanie

mleko, herbata owocowa,

bułka pełnoziarnista,

masło orzechowe z miodem,

gzik ze szczypiorkiem

Obiad

zupa szczawiowa,

kurczak po chińsku,

ryż, woda z cytryną,

arbuz

zupa z ciecierzycy,

jaglanka z jabłkami

Podwieczorek

budyń z truskawkami,

woda

Kolacja

kanapka z pomidorem,

dżem, herbata, ziołowa

Śniadanie

Samodzielne śniadanie:

zupa zaciągana,

herbata koper włoski,

kanapka z sałatą,

szynką, pomidorem

Obiad

zupa ziemniaczana na maślance,

makaron z twarogiem i sosem owocowym, 

sok naturalny, melon

Podwieczorek

galaretka z brzoskwiniami, woda

Kolacja

kanapka z żółtym serem,

pomidor,

woda

Śniadanie

kakao, herbata miętowa,

pieczywo mieszane,

pasta jajeczna z koperkiem i szczypiorkiem,

dżem, zielony ogórek

Obiad

godz 11:00 zupa z soczewicy,

sznycel drobiowy z sosem szpinakowym,

kasza jaglana, fasolka szparagowa,

woda z miętą i cytryną, owoc

Podwieczorek

zakończenie roku szkolnego, piknik w Sarbinowie

Kolacja

zakończenie roku szkolnego

piknik w Sarbinowie

kanapka z wędliną, ogórek świeży

 

Śniadanie

dzień wolny

Obiad

dzień wolny

Podwieczorek

dzień wolny

Kolacja

dzień wolny

Śniadanie

dzień wolny

Obiad

dzień wolny

Podwieczorek

dzień wolny

Kolacja

dzień wolny

⊕ = wyrób własny
kanapka zawsze z masłem naturalnym, kakao naturalne, wędliny z Niewieścina
dżemy – 100% owoców
lemoniada = woda + miód + cytryna + melisa lub mięta,
jogurt = jogurt naturalny + miksowane owoce lub czekolada gorzka,