Tydzień: 23-27 listopada 2020r.

Śniadanie
Zupa mleczna7 zaciągana , herbata owocowa, pieczywo razowe71, pasta z jajka3 i szynki, szczypior, kiszony ogórek
Obiad
Zupa pomidorowa z ryżem, zapiekanka makaronowa1 z szynką i serem7, surówka warzywna,

woda, owoc

Podwieczorek
Budyń 137

czekoladowy,

Marchew, sok naturalny

Kolacja
Kanapka z wędliną, herbata, sałata
Śniadanie

Mleko1, herbata ziołowa, pieczywo razowe1 , masło,7

szynka Alpejska, sałata lodowa, pomidor

 

 

Obiad

Zupa marchewkowo-paprykowa,

kotlet37 drobiowy, puree ziemniaczane, buraczki,

sok owocowy

 

Podwieczorek

Koktajl owocowy, chrupki kukurydziane

Kolacja

Kanapka z żółtym serem, woda, pomidor

Śniadanie

Kakao,7 herbata lipton, pieczywo mieszane1, masło,7 biały ser1 z rzodkiewką,

dżem z czarnej porzeczki,

Obiad

Zupa po Metysku (kukurydza, fasola czerwona, papryka, mięso mielone) 

pierogi leniwe137 z masłem i cynamonem,

herbata owocowa

Podwieczorek

Keks bananowy,137 bawarka, kalarepka

Kolacja

Kanapka z wędliną, ogórek świeży, herbata

 

Śniadanie

Mleko7, herbata owoce leśne, pieczywo pełnoziarniste1,

masło,7

pasta z tuńczyka,4

szynka drobiowa,

biała rzodkiew

Obiad

Zupa brokułowa,

polędwica w sosie śmietanowym,

kasza gryczana1

surówka z pekińskiej kapusty, świeżego ogórka i jabłka,

woda

Podwieczorek

Kisiel,

orzechy włoskie8

woda

Kolacja

Kanapka z jajkiem i szczypiorkiem, woda

Śniadanie

Mleko7, herbata żurawinowa,

pieczywo razowe,17

masło orzechowe8 z miodem, ser Gouda,1

świeży ogórek

Obiad

Zupa owocowa z makaronem,7 krokiety,

kompot owocowy

Podwieczorek

Wafle1 ,

woda z cytryną, owoc

Kolacja

Kanapka z twarożkiem, ogórek kiszony, woda

⊕ = wyrób własny
kanapka zawsze z masłem naturalnym, kakao naturalne, wędliny z Niewieścina
dżemy – 100% owoców
lemoniada = woda + miód + cytryna + melisa lub mięta,
jogurt = jogurt naturalny + miksowane owoce lub czekolada gorzka,

Alergeny

Na podstawie załącznika II Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego nr: 1169/2011 z dnia 11.10.2011

  1. GLUTEN
  2. SKORUPIAKI i produkty pochodne
  3. JAJA i produkty pochodne
  4. RYBY i produkty pochodne
  5. ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe) i produkty pochodne
  6. SOJA i produkty pochodne
  7. MLEKO i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
  8.  ORZECHY
  9.  SELER i produkty pochodne
  10.  GORCZYCA i produkty pochodne
  11.  NASIONA SEZAMU i produkty pochodne
  12.  DWUTLENEK SIARKI
  13.  ŁUBIN i produkty pochodne
  14.  MIĘCZAKI i produkty pochodne

Śladowe ilości glutenu, orzecha, gorczycy, selera mogą znajdować się w różnych produktach np. w: bakaliach, wędlinach, mrożonkach, mąkach, kaszach, przyprawach, soli. Zgodnie z informacjami zamieszczonymi na opakowaniu produktu.

Dodatkowe informacje dotyczące posiłków

  • ciasta, jogurt owocowy, lemoniada, budyń, kisiel, pasty – wyrób własny
  • lemoniada = woda + miód + cytryna + zioła
  • masło, kakao – naturalne
  • wędliny – z Niewieścina
  • pieczywo – „Mrówka-Trans” piekarnia Jacek Mrówczyński Gąsawa
  • dżem – 100% owoców