Tydzień: 9-13. 12. 2019

Śniadanie

mleko 7, herbata owocowa,

pieczywo razowe 1, sałata maślana,

jajko 3, pomidor, masło7

Obiad

rosolnik 9, roladki drobiowe faszerowane

bakłażanem (pieczone), makaron penne 1,

surówka ze świeżych warzyw (rukola, pomidor,

ogórek, szpinak, cebula, oliwa, cytryna, miód) 

Podwieczorek

gorzka czekolada, mleko, marchewka

Kolacja

pieczywo graham 1,

masło 7, biały ser7,

szczypior, sałata lodowa,

herbata owocowa

Śniadanie

samodzielne śniadanie Biedronki i Pszczółki

płatki owsiane z mlekiem 1,7, herbata ziołowa,

masło 7, pieczywo razowe 1, świeży ogórek,

dżem wiśniowy

Obiad

zupa na maślance 7, pierogi ruskie 1,7,

jabłko, kompot truskawkowy,

Podwieczorek

mleko z miodem 7,

krążki ryżowe,

suszone owoce

Kolacja

kanapka z żółtym serem 1,7, pomidor, woda

Śniadanie

kakao 7, herbata, pieczywo graham 1, masło 7, szynka z indyka, papryka, kiszony ogórek

Obiad

zupa z zielonego groszku, kluski po bawarsku 1, gotowana kapusta, woda z cytryną

Podwieczorek

kisiel pomarańczowy, woda, kalarepa

Kolacja

kanapka z wędliną,

ogórek świeży, herbata

 

Śniadanie

kawa inka z mlekiem 1,7, herbata rumiankowa, pieczywo kukurydziane 1, masło 7, pasta jajeczna z szynką, serek almette 3,7, rzodkiewka

Obiad

zupa z czerwonej soczewicy 9, gulasz z zielonych warzyw (groszek, szpinak, bób, fasolka szparagowa, zielona papryka) kasza jęczmienna 1, kiszony ogórek, woda z sokiem 100%

Podwieczorek

budyń czekoladowy 1,3,7, suszona brzoskwinia

Kolacja

kanapka z jajkiem i szczypiorkiem

Śniadanie

zupa zaciągana na mleku z wanilią 1,7, herbata malinowa, pieczywo mieszane 1, masło 7, pstrąg wędzony 4, pomidor

Obiad

barszcz ukraiński 9, ziemniaki z koperkiem,

ryba sola smażona 4, surówka z kiszonej

kapusty cebuli i jabłka z oliwą,

kompot owocowy

Podwieczorek

koktajl owocowy (bananowo-malinowy)

ciasteczka fit 1,7, żółta papryka

Kolacja

herbata ziołowa,

pieczywo razowe 1, z masłem 7,

jajko gotowane3, świeży ogórek

⊕ = wyrób własny
kanapka zawsze z masłem naturalnym, kakao naturalne, wędliny z Niewieścina
dżemy – 100% owoców
lemoniada = woda + miód + cytryna + melisa lub mięta,
jogurt = jogurt naturalny + miksowane owoce lub czekolada gorzka,

Alergeny

Na podstawie załącznika II Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego nr: 1169/2011 z dnia 11.10.2011

  1. GLUTEN
  2. SKORUPIAKI i produkty pochodne
  3. JAJA i produkty pochodne
  4. RYBY i produkty pochodne
  5. ORZESZKI ZIEMNE (archaidowe) i produkty pochodne
  6. SOJA i produkty pochodne
  7. MLEKO i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
  8. 8. ORZECHY
  9. 9. SELER i produkty pochodne
  10. 10. GORCZYCA i produkty pochodne
  11. 11. NASIONA SEZAMU i produkty pochodne
  12. 12. DWUTLENEK SIARKI
  13. 13. ŁUBIN i produkty pochodne
  14. 14. MIĘCZAKI i produkty pochodne

Śladowe ilości glutenu, orzecha, gorczycy, selera mogą znajdować się w różnych produktach np. w: bakaliach, wędlinach, mrożonkach, mąkach, kaszach, przyprawach, soli. Zgodnie z informacjami zamieszczonymi na opakowaniu produktu.

Dodatkowe informacje dotyczące posiłków

  • ciasta, jogurt owocowy, lemoniada, budyń, kisiel, pasty – wyrób własny
  • lemoniada = woda + miód + cytryna + zioła
  • masło, kakao – naturalne
  • wędliny – z Niewieścina
  • pieczywo – Spółdzielnia Rolniczo-Handlowa „Rolnik”
  • dżem – 100% owoców