Tydzień: 13-30. 2021

Śniadanie

Mleko7, herbata owocowa, pieczywo mieszane1, masło7, pasta jajeczna3, ogórek kiszony, dżem

Obiad

Zupa gołąbkowa9, ryż na mleku z jabłkiem7, woda z miętą

Podwieczorek

Jogurt waniliowy z borówką7, woda, marchew

 

Kolacja

Pieczywo graham1, masło7, biały ser7, szczypior, sałata lodowa, herbata owocowa bez cukru

 

Śniadanie

Kaszka kukurydziana na mleku7,herbata ziołowa

chleb razowy z masłem1,7,

szynka, biały ser7, pomidor

 

Obiad

 

Zupa krem z brokuła,

Jambalaya z mięsem mielonym i warzywami,

woda, surówka ze świeżych warzyw

Podwieczorek

Wypiek własny1,3,7,

herbata, owoc

Kolacja

Kanapka z żółtym serem1,7, woda, pomidor

 

Śniadanie

kakao1,7, herbata Roibos,

pieczywo razowe z masłem1,7,

pasta z łososia 7 biały ser

, rzodkiewka

Obiad

Zupa krem z dyni i selera9,

pizzerinki z serem feta i porem1,2,7,

surówka z sałaty lodowej

woda

woda

Podwieczorek

chrupki kukurydziane,

herbata owocowa z miodem,

banan

Kolacja

Kanapka z sałatą i wędliną

herbata

 

Śniadanie

Zupa mleczna zacierka1,7, ,

pieczywo razowe z masłem1,7, miód, żółty ser 7,

papryka, ogórek

Obiad

Zupa koperkowa z kaszą jęczmienną1

, gulasz z indyka, kasza gryczana,

buraczek gotowany, sok

Podwieczorek

budyń śmietankowy z sosem malinowym1,3,7

woda

Kolacja

Kanapka z jajkiem i

szczypiorkiem1,3, woda

Śniadanie

Kawa inka z mlekiem7,

herbata ziołowa,

dżem, jajecznica ze szczypiorkiem3,

 

Obiad

Zupa z ciecierzycy9, pierogi leniwe z masłem i cynamonem1,3,7,

surówka z marchwi i winogrona, woda

 

 

 

Podwieczorek

Krążki ryżowe

owoc

ciepłe mleko

Kolacja

Herbata ziołowa,

pieczywo razowe1 z masłem7,

dżem, świeży ogórek

⊕ = wyrób własny
kanapka zawsze z masłem naturalnym, kakao naturalne, wędliny z Niewieścina
dżemy – 100% owoców
lemoniada = woda + miód + cytryna + melisa lub mięta,
jogurt = jogurt naturalny + miksowane owoce lub czekolada gorzka,

Alergeny

Na podstawie załącznika II Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego nr: 1169/2011 z dnia 11.10.2011

  1. GLUTEN
  2. SKORUPIAKI i produkty pochodne
  3. JAJA i produkty pochodne
  4. RYBY i produkty pochodne
  5. ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe) i produkty pochodne
  6. SOJA i produkty pochodne
  7. MLEKO i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
  8.  ORZECHY
  9.  SELER i produkty pochodne
  10.  GORCZYCA i produkty pochodne
  11.  NASIONA SEZAMU i produkty pochodne
  12.  DWUTLENEK SIARKI
  13.  ŁUBIN i produkty pochodne
  14.  MIĘCZAKI i produkty pochodne

Śladowe ilości glutenu, orzecha, gorczycy, selera mogą znajdować się w różnych produktach np. w: bakaliach, wędlinach, mrożonkach, mąkach, kaszach, przyprawach, soli. Zgodnie z informacjami zamieszczonymi na opakowaniu produktu.

Dodatkowe informacje dotyczące posiłków

  • ciasta, jogurt owocowy, lemoniada, budyń, kisiel, pasty – wyrób własny
  • lemoniada = woda + miód + cytryna + zioła
  • masło, kakao – naturalne
  • wędliny – z Niewieścina
  • pieczywo – „Mrówka-Trans” piekarnia Jacek Mrówczyński Gąsawa
  • dżem – 100% owoców