Tydzień: 6-10. 2025
Śniadanie
| Herbata malinowa,
pieczywo1 z masłem szynka, dżem malinowy z cynamonem, pomidor, |
Obiad
| Krupnik,
placki ziemniaczane z cukinią, ogórek kiszony
|
Podwieczorek
|
Skyr waniliowy, marchewka,
|
Kolacja
|
Pieczywo graham1, masło7, biały ser7, szczypior, sałata lodowa, herbata owocowa
|
Śniadanie
Grupa Motylki, Liski ,Motylki samodzielne śniadanie :
kakao7 , herbata rumiankowa, pieczywo1 słonecznikowe z masłem7 ,
pasta z tuńczyka4,twarożek, rzodkiewka
Obiad
Zupa kapuśniak dyniowy9,
kasza jęczmienna,
gotowane pulpety z indyka,
surówka z buraczka, natki pietruszki, nasion słonecznika ,oliwa z oliwek,
woda z cytryną
Podwieczorek
Wypiek własny1,3,7– drożdżówka,
bawarka z mlekiem7
śliwki
Kolacja
Kanapka z żółtym serem1,7,
woda,
pomidor
Śniadanie
Mleko7, herbata z rumianku z lipą, pieczywo mieszane z masłem1, gotowane jajo3,humus,
ogórek świeży
Obiad
Zupa rosół9,makaron1,biały i brązowy ryż,
gulasz warzywny bataty z soczewicą, kompot
Podwieczorek
Sok z marchwi i jabłka,
orzechy
Kolacja
Kanapka z wędliną1, ogórek świeży, herbata
Śniadanie
Herbata rooibos, pieczywo z masłem1,7,pasta z gotowanego kurczaka i gotowanej pietruszki,
żółty ser7,
kiszony ogórek
Obiad
Zupa gołabkowa9,
zapiekanka ziemniaczana z miruną4 i szpinakiem,
maślanka7 /woda,
papryka
Podwieczorek
Chlebek bananowy1,3,7 marchewka, herbata owocowa rooibos
Kolacja
Kanapka z jajkiem i
szczypiorkiem1,3,
woda
Śniadanie
Herbata ziołowa z imbirem, owsianka na mleku7,kanapka z pieczywa mieszanego z masłem orzechowym5 i miodem,papryka
Obiad
Zupa z czerwonej soczewicy9,
szare kluski 1,3z kapustą
Podwieczorek
Owsiane ciasteczka musli, jabłko,
woda
Kolacja
Herbata ziołowa, pieczywo razowe1 z masłem7, dżem, świeży ogórek
⊕ = wyrób własny
kanapka zawsze z masłem naturalnym, kakao naturalne, wędliny z Niewieścina
dżemy – 100% owoców
lemoniada = woda + miód + cytryna + melisa lub mięta,
jogurt = jogurt naturalny + miksowane owoce lub czekolada gorzka,
Alergeny
Na podstawie załącznika II Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego nr: 1169/2011 z dnia 11.10.2011
- GLUTEN
- SKORUPIAKI i produkty pochodne
- JAJA i produkty pochodne
- RYBY i produkty pochodne
- ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe) i produkty pochodne
- SOJA i produkty pochodne
- MLEKO i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
- ORZECHY
- SELER i produkty pochodne
- GORCZYCA i produkty pochodne
- NASIONA SEZAMU i produkty pochodne
- DWUTLENEK SIARKI
- ŁUBIN i produkty pochodne
- MIĘCZAKI i produkty pochodne
Śladowe ilości glutenu, orzecha, gorczycy, selera mogą znajdować się w różnych produktach np. w: bakaliach, wędlinach, mrożonkach, mąkach, kaszach, przyprawach, soli. Zgodnie z informacjami zamieszczonymi na opakowaniu produktu.
Dodatkowe informacje dotyczące posiłków
- ciasta, jogurt owocowy, lemoniada, budyń, kisiel, pasty – wyrób własny
- lemoniada = woda + miód + cytryna + zioła
- masło, kakao – naturalne
- wędliny – z Niewieścina
- pieczywo – „Mrówka-Trans” piekarnia Jacek Mrówczyński Gąsawa
- dżem – 100% owoców
