Tydzień: 19-23 kwietnia 2021

Śniadanie
Zupa mleczna z zacierkami17

pieczywo mieszane7

z masłem1

dżem

herbata z melisy

pomidor

Obiad
Zupa cukiniowa z soczewicą

zapiekanka chłopska

surówka z sałaty lodowej z marchewką, kalarepą i pestkami słonecznika, oliwą

woda z cytryną i miodem

Podwieczorek
Chrupki kukurydziane,

banan

woda

Kolacja
Kanapka z serkiem i wędliną

herbata

Śniadanie

Pieczywo z masłem17

mleko

herbata owocowa

wędlina

pasta z ryby wędzonej

ogórek kiszony

 

 

Obiad

Zupa na maślance1

zawijas drobiowy duszony w pomidorach,

kasza gryczana

mizeria

kompot

Podwieczorek

Budy,7

jabłko,

kawa zbożowa z mlekiem

Kolacja

Kanapka z jajkiem,

herbata

Śniadanie

Kakao7

herbata Roibos

pieczywo z ziarnami1

pasta jajeczna3

żółty ser7

rzodkiewki

Obiad

Zupa gołąbkowa

racuszki1

woda

bakalie

Podwieczorek

Ciasto w-z

gruszka

woda

Kolacja

Kanapka z sałatą i wędliną

herbata

 

Śniadanie

 

Mleko7

herbata ziołowa

pieczywo mieszane1

grani7

wędlina

ogórek świeży

Obiad

Zupa rybna z pomidorami

kluski po bawarsku1

kapusta zasmażana

kompot

Podwieczorek

Jogurt owocowy 7

kalarepa

woda

Kolacja

Kanapka z jajkiem i szczypiorkiem, woda

Śniadanie

Zupa mleczna zaciagana17

pieczywo z masłem17

herbata owocowa

miód

papryka

Obiad

Zupa z zielonego groszku -krem

śledź w sosie jogurtowym7

z jabłkiem

ziemniaki

mix słat z sosem vinegrett z cytryną oliwą i pestkami dyni

 

Podwieczorek

Krążki ryżowe

owoc

woda

Kolacja

Kanapka z masłem17

serkiem topionym

pomidor

herbata

⊕ = wyrób własny
kanapka zawsze z masłem naturalnym, kakao naturalne, wędliny z Niewieścina
dżemy – 100% owoców
lemoniada = woda + miód + cytryna + melisa lub mięta,
jogurt = jogurt naturalny + miksowane owoce lub czekolada gorzka,

Alergeny

Na podstawie załącznika II Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego nr: 1169/2011 z dnia 11.10.2011

  1. GLUTEN
  2. SKORUPIAKI i produkty pochodne
  3. JAJA i produkty pochodne
  4. RYBY i produkty pochodne
  5. ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe) i produkty pochodne
  6. SOJA i produkty pochodne
  7. MLEKO i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
  8.  ORZECHY
  9.  SELER i produkty pochodne
  10.  GORCZYCA i produkty pochodne
  11.  NASIONA SEZAMU i produkty pochodne
  12.  DWUTLENEK SIARKI
  13.  ŁUBIN i produkty pochodne
  14.  MIĘCZAKI i produkty pochodne

Śladowe ilości glutenu, orzecha, gorczycy, selera mogą znajdować się w różnych produktach np. w: bakaliach, wędlinach, mrożonkach, mąkach, kaszach, przyprawach, soli. Zgodnie z informacjami zamieszczonymi na opakowaniu produktu.

Dodatkowe informacje dotyczące posiłków

  • ciasta, jogurt owocowy, lemoniada, budyń, kisiel, pasty – wyrób własny
  • lemoniada = woda + miód + cytryna + zioła
  • masło, kakao – naturalne
  • wędliny – z Niewieścina
  • pieczywo – „Mrówka-Trans” piekarnia Jacek Mrówczyński Gąsawa
  • dżem – 100% owoców