Tydzień: 6-10. 2022

Śniadanie

Mleko7, herbata owocowa,

pieczywo słonecznikowe1, masło7, wędlina drobiowa, serek Almette7, papryka

Obiad

Zupa ogórkowa9,

pierogi z twarogiem1,3,7, mus owocowy,

herbata ziołowa

Podwieczorek

Krakersy Lajkonik-Juniorki

jabłko,

woda

 

Kolacja

Kanapka z pastą rybną1,7, kiszony ogórek, herbata

 

Śniadanie

Grupy Sówki i Zajączki samodzielne śniadanie

Kawa Inka z mlekiem7, herbata rumiankowa,

pieczywo mieszane1, masło7,

żółty ser7, pasta z ciecierzycy, pomidor

 

Obiad

 Zupa ziemniaczana na maślance1,3,9, gulasz z kurczaka z warzywami korzeniowymi1, kasza bulgur1,

surówka z kiszonego ogórka i marchewki, kompot

Podwieczorek

Chrupki kukurydziane,

mleko owocowe7

Kolacja

Kanapka z szynką1,7, papryka, herbata

 

 

Śniadanie

Kakao, herbata owocowa,

pieczywo razowe1, masło7,

szynka gotowana, pasta z łososia4,7, ogórek małosolny

Obiad

Zupa fasolowa9,

sos słodko kwaśny z warzywami, ryż,

sok naturalny

Podwieczorek

Budyń czekoladowy1,7 marchewka,

woda

Kolacja

Kanapka z dżemem1,7, sałata, herbata

 

Śniadanie

Musli z mlekiem, herbata Lipton, pieczywo mieszane1, masło7,

dżem wiśniowy,

sałata lodowa

Obiad

Zupa rybna9,

spaghetti bolognese, makaron pełnoziarnisty1, sałata z koperkiem i sosem vinegret, suszone morele, woda

Podwieczorek

Ciasto piegusek1,3,7, kalarepka,

bawarka7

Kolacja

Kanapka z żółty serem1,7,pomidor, herbata

 

Śniadanie

 Mleko, herbata miętowa,

pieczywo razowe1, masło7,

gzik z rzodkiewką7, miód

Obiad

Zupa marchewkowa9,

pieczone klopsiki rybne1,3,4,

ziemniaki z koperkiem,

kiszona kapusta zasmażana,

woda z cytryną

 

 

 

Podwieczorek

Słomka ptysiowa1, gruszka,

kakao7

Kolacja

Kanapka z jajkiem1,3,7, sałata, herbata

⊕ = wyrób własny
kanapka zawsze z masłem naturalnym, kakao naturalne, wędliny z Niewieścina
dżemy – 100% owoców
lemoniada = woda + miód + cytryna + melisa lub mięta,
jogurt = jogurt naturalny + miksowane owoce lub czekolada gorzka,

Alergeny

Na podstawie załącznika II Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego nr: 1169/2011 z dnia 11.10.2011

  1. GLUTEN
  2. SKORUPIAKI i produkty pochodne
  3. JAJA i produkty pochodne
  4. RYBY i produkty pochodne
  5. ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe) i produkty pochodne
  6. SOJA i produkty pochodne
  7. MLEKO i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
  8.  ORZECHY
  9.  SELER i produkty pochodne
  10.  GORCZYCA i produkty pochodne
  11.  NASIONA SEZAMU i produkty pochodne
  12.  DWUTLENEK SIARKI
  13.  ŁUBIN i produkty pochodne
  14.  MIĘCZAKI i produkty pochodne

Śladowe ilości glutenu, orzecha, gorczycy, selera mogą znajdować się w różnych produktach np. w: bakaliach, wędlinach, mrożonkach, mąkach, kaszach, przyprawach, soli. Zgodnie z informacjami zamieszczonymi na opakowaniu produktu.

Dodatkowe informacje dotyczące posiłków

  • ciasta, jogurt owocowy, lemoniada, budyń, kisiel, pasty – wyrób własny
  • lemoniada = woda + miód + cytryna + zioła
  • masło, kakao – naturalne
  • wędliny – z Niewieścina
  • pieczywo – „Mrówka-Trans” piekarnia Jacek Mrówczyński Gąsawa
  • dżem – 100% owoców