Tydzień: 6-10. 2025

Śniadanie
Herbata malinowa,

pieczywo1 z masłem

szynka, dżem malinowy z cynamonem,

pomidor,

Obiad
Krupnik,

placki ziemniaczane z cukinią,

ogórek kiszony

Podwieczorek

Skyr waniliowy, marchewka,

 

Kolacja

Pieczywo graham1, masło7, biały ser7, szczypior, sałata lodowa, herbata owocowa

 

Śniadanie

Grupa Motylki,  Liski ,Motylki  samodzielne śniadanie :

kakao7 , herbata rumiankowa, pieczywo1 słonecznikowe z masłem7 ,

 pasta z tuńczyka4,twarożek, rzodkiewka

 

Obiad

 

Zupa kapuśniak dyniowy9,

kasza jęczmienna,

gotowane pulpety z indyka,

surówka z buraczka, natki pietruszki, nasion słonecznika ,oliwa z oliwek,

woda z cytryną

Podwieczorek

Wypiek własny1,3,7– drożdżówka,

bawarka z mlekiem7

śliwki

Kolacja

Kanapka z żółtym serem1,7,

woda,

pomidor

 

 

Śniadanie

Mleko7, herbata z rumianku z lipą, pieczywo mieszane z masłem1, gotowane jajo3,humus,

ogórek świeży

Obiad

Zupa rosół9,makaron1,biały i brązowy ryż,

gulasz warzywny bataty z soczewicą, kompot

Podwieczorek

Sok z marchwi i jabłka,

orzechy

Kolacja

Kanapka z wędliną1, ogórek świeży, herbata

 

Śniadanie

Herbata rooibos, pieczywo z masłem1,7,pasta z gotowanego kurczaka i gotowanej pietruszki,

żółty ser7,

kiszony ogórek

Obiad

Zupa gołabkowa9,

zapiekanka ziemniaczana z miruną4  i szpinakiem,

maślanka7 /woda,

papryka

Podwieczorek

Chlebek bananowy1,3,7 marchewka, herbata owocowa rooibos

Kolacja

Kanapka z jajkiem i

szczypiorkiem1,3,

woda

Śniadanie

 

Herbata ziołowa z imbirem, owsianka na mleku7,kanapka z pieczywa mieszanego z masłem orzechowym5 i miodem,papryka

Obiad

Zupa z czerwonej soczewicy9,

szare kluski 1,3z kapustą

 

 

Podwieczorek

Owsiane ciasteczka musli, jabłko,

woda

Kolacja

Herbata ziołowa, pieczywo razowe1 z masłem7, dżem, świeży ogórek

⊕ = wyrób własny
kanapka zawsze z masłem naturalnym, kakao naturalne, wędliny z Niewieścina
dżemy – 100% owoców
lemoniada = woda + miód + cytryna + melisa lub mięta,
jogurt = jogurt naturalny + miksowane owoce lub czekolada gorzka,

Alergeny

Na podstawie załącznika II Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego nr: 1169/2011 z dnia 11.10.2011

  1. GLUTEN
  2. SKORUPIAKI i produkty pochodne
  3. JAJA i produkty pochodne
  4. RYBY i produkty pochodne
  5. ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe) i produkty pochodne
  6. SOJA i produkty pochodne
  7. MLEKO i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
  8.  ORZECHY
  9.  SELER i produkty pochodne
  10.  GORCZYCA i produkty pochodne
  11.  NASIONA SEZAMU i produkty pochodne
  12.  DWUTLENEK SIARKI
  13.  ŁUBIN i produkty pochodne
  14.  MIĘCZAKI i produkty pochodne

Śladowe ilości glutenu, orzecha, gorczycy, selera mogą znajdować się w różnych produktach np. w: bakaliach, wędlinach, mrożonkach, mąkach, kaszach, przyprawach, soli. Zgodnie z informacjami zamieszczonymi na opakowaniu produktu.

Dodatkowe informacje dotyczące posiłków

  • ciasta, jogurt owocowy, lemoniada, budyń, kisiel, pasty – wyrób własny
  • lemoniada = woda + miód + cytryna + zioła
  • masło, kakao – naturalne
  • wędliny – z Niewieścina
  • pieczywo – „Mrówka-Trans” piekarnia Jacek Mrówczyński Gąsawa
  • dżem – 100% owoców